Press "Enter" to skip to content

Анђелковић: ПРОБЛЕМ ШТО НОВИ СУД ПРОИСТИЧЕ ИЗ ХАШКЕ ПРАКСЕ

Нови трибунал посвећен Косову и Метохији геополитички је инструмент који ради према налогу и у интересу оних који су га створили и проистиче из хашке праксе фалсификовања историје и наметања одговорности Србима, истиче политички аналитичар Драгомир Анђелковић поводом чињенице да бивши хашки тужилац Џефри Најс сада брани бившег команданта терористичке ОВК Хашима Тачија


„То је главни проблем. Ко год да је адвокат Хашима Тачија свело би се на исто, а то значи непринципијелан однос према Србима и искривљавање истине, фалсификовање прошлости да бисмо ми испали кривци, а да би они који су прави кривци били амнестирани“, рекао је Анђелковић Срни.

Он указује да је ријеч о инструменту који је „прљав од старта“ и који не мијења своју суштину.

„Хашки трибунал је успостављен као геополитички инструмент за процесуирање Срба, да би историја била прекројена, да би они који су били прави агресори, а то су НАТО снаге и наши регионални опоненти, од Хрвата, преко Бошњака и Албанаца, били представљени као борци за правду и жртве, а Срби, који су само бранили своје, као кривци“, нагласио је Анђелковић.

На примједбу породица српских жртава да је у игри велики новац, Анђелковић наводи да су Хашки трибунал и тај нови суд геополитички инструменти, а они, какав год да је новац у питању, раде према налогу оних који су их створили.

„Ми да имамо и милијарде не бисмо могли то да изменимо јер иза тих лажних трибунала стоје оне силе које су извршиле агресију на Србију и на српски народ, генерално, деведесетих година прошлог вијека“, каже Анђелковић.

Један оброк много наде

Удружење породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији /Косметске жртве/ саопштило је раније данас да бивши хашки тужилац Џефри Најс, пристанком да због великог новца буде адвокат Хашиму Тачију, убија правду за српске и косметске жртве.

Удружење је указало да је Најс, док је био тужилац у Хашком трибуналу, добио доказе о злочинима вођа терористичке ОВК, који се односе на Клечку, Радоњић језеро, Волујак, Ликовац и Лапушник, те спискове имена киднапованих Срба, као и њихових киднапера и убица, али ништа није учинио да они буду процесуирани већ је, напротив, те доказе „продао вођама ОВК“.

„Силовање међународне правде је извршено када је тужилац Хашког трибунала Џефри Најс пристао да због великог новца заступа и заштити ратне злочинце Тачија, Рамуша Харадинаја, Кадрија Весељија, Фатмира Љимаја“, поручили су из Удружења.

Пратите нас на Фејсбуку, ИнстаграмуТвитеру, Вконтакту, Телеграму и Виберу!

срна

2 Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

%d bloggers like this: