Press "Enter" to skip to content

Антицрквени, антисветосавски и неки нови срби

Заборављају ко је очувао вјеру, породицу и државност осам вјекова. Заборављају од Турског колца до шиптарске каме, преко усташког србосјека на десетине хиљада свештеника СПЦ да су они плаћали ту нашу слободу националну, интелектуалну и духовну


Пише: Небојша ЛАЗИЋ

Антицрквени, антисветосавски и неки нови срби. Препознају се лако пуни су уста према Цркви, Храмовима. Користе термин пун гађења попови и флоскуле попови-лопови. Оптужују Цркву да је огризла у бахатост, среброљубље, да је затуцана групација ретроградних људи са презиром на Космет

Црква је за њих фашизам, шовинизам, легло криминала, корупције и педофилије која је сама по себи једна фиктивна творевина без значаја у нашој историји. Заборављајући да нас је очувала, окупила и бранила управо Црква. Држава нам је пропадала, али црквеност није никад.

Заборављају ко је очувао вјеру, породицу и државност осам вјекова. Заборављају од Турског колца до шиптарске каме, преко усташког србосјека на десетине хиљада свештеника СПЦ да су они плаћали ту нашу слободу националну, интелектуалну и духовну.

Немају они обзира, образа и скрупула. Лако и без размишљања овакви бесловесни типови очас посла прелазе сваку границу пристојности и достојанства и аутоматски, као опседнути, крећу у уличарско псовање и најгнусније вређање српских монаха, свештеника, епископа.

Аутор је теолог

Пратите нас на Фејсбуку, ИнстаграмуТвитеру, Вконтакту, Телеграму и Виберу!

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

%d bloggers like this: