Press "Enter" to skip to content

АПЕЛ ПРИЈАТЕЉА МАНАСТИРА ХИЛАНДАР: Донирајмо и помозимо нашој царској Лаври

Пријатељи Манастира Хиландар упутили су апел да се помогне Светој српској царској лаври Манастиру Хиландар који је без ходочасника, а самим тим пошто манастирска продавница није радила остали су и без прихода већ скоро пола године због ситуације изазване Корона вирусом


По незваничним информацијама и након 15. септембра грчка граница ће и даље бити затворена за људе који долазе из земаља изван Европске уније.

С обзиром да је манастир већ скоро пола године без ходочасника, манастирска продавница није радила, а велико имање које су нам оставиле генерације наших владарских лоза (које чини скоро петину Свете горе) треба обрађивати, предлажемо нама, љубитељима светогогорске културе и нашег манастира Хиландара, акцију где ћемо уплатом свако у своје име, на директан жиро-рачун манастира или путем PayPal налога помоћи колико ко можемо у овом тренутку.

Један оброк много наде

Од пре два месеца, благословом игумана Методија, могуће су уплате и путем картице преко PayPal рачуна – http://paypal.me/helphilandar

Упутство за директне уплате на рачун Светог Манастира Хиландар:

Holy Monastery Hilandar

Address: Mount Athos, Karyes 63 086, Greece

IBAN: GR 71 0171 4390 0064 3903 0020 115

SWIFT – BIC:  PIRBGRAA

РАЧУНИ ЗА ПРИЛОГЕ ИЗ СРБИЈЕ:

1. ДИНАРСКИ ТЕКУЋИ РАЧУН: 250 – 2615061 – 83

(Eurobank, Београд)

2. ДИНАРСКИ ТЕКУЋИ РАЧУН: 160 – 55566 – 24

(Banca Intesa, Београд)

ПРИМАЛАЦ: ЗАДУЖБИНА СВЕТОГ МАНАСТИРА ХИЛАНДАРА

СВРХА: ПРИЛОГ ЗА ОБНОВУ МАНАСТИРА ХИЛАНДАРА

Напомена: физичка лица уплаћују општом уплатницом у било којој банци или пошти.Други подаци осим броја рачуна, уплатиоца, сврхе уплате и примаоца нису потребни.У случају да службеници траже позив на број наведите датум уплате без размакаи тачки(нпр. 10. март 2004. навести као 10032004)

За девизне уплате као и за остале информације молимо вас да одете на интернет страницу Манастира www.hilandar.org/donacije где ћете наћи сва неопходна упутства.
Уверени да ће Господ, молитвеним посредовањем Светих ктитора хиландарске Лавре Симеона и Саве, све дародавце наградити својим непролазним, изобилним даровима, унапред захваљујемо.

Нека Вам Пресвета Богородица увек буде Брза Помоћница и трећа рука у свакој невољи и искушењу, нека вас ктитори Хиландара и све српске земље Свети Сава и Симеон благослове, а свуда и у свему да вас Господ прати.

Пратите нас на Фејсбуку, ИнстаграмуТвитеру, Вконтакту, Телеграму и Виберу!

Српска Рамонда

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

%d bloggers like this: