Press "Enter" to skip to content

Фејсбуку смета истина о страдању Срба: Блокирана страница Спомен подручја Доња Градина

Администратори Фејсбука блокирали су страницу Јавне установе Спомен-подручје Доња Градина са образложењем да објаве које су се налазиле на тој страници шире говор мржње и вјерску нетрпељивост, пише у саопштењу на веб-страници те установе.


„Администратору наше фејсбук странице, Марку Јанковићу који је запослен у установи, избрисан је фесјбук профил, са образложењем да објаве које су се налазиле на нашој фејсбук страници шире говор мржње, вјерску нетрепељивост и не придржавају се правила фејсбук заједнице.“ наводи се у саопштењу.

Фејсбук страница Јавне установе „Спомен-подручје Доња Градина“ покренута је 12. маја 2020. године са циљем да се јавности приближи рад те установе.

Како се даље наводи у саопштењу на самом почетку, приликом покретања странице, морали су из описа избацити термин „усташки злочин“ да би могли регистровати страницу. 

Један оброк много наде

„Када смо 26. маја објавили текст под насловом „Логорисање и пљачка Срба из Босанске и Хрватске Дубице маја 1942. године“, 1. јуна нам је блокирана страница на 30 дана са образложењем да кршимо правила фејсбук заједнице.“ пише на веб-страници ове установе.

Након жалбе, истог дана су добили извињење уз образложење да су они направили грешку.

Сљедећег дана, за исту објаву, добили су нову блокаду од 30 дана, на коју су се опет жалили и добили поново извињење уз исто образложење.

„У сриједу 3. јуна за исту објаву и уз исто образложење избрисан је фејсбук профил администратора фејсбук странице Јавне установе „Спомен-подручје Доња Градина“, Марка Јанковића, чиме је онемогућена даља администрација над фејсбук страницом Јавне установе „Спомен-подручје Доња Градина“.“ наводе из ове установе.

С обзиром да им је тренутно онемогућен приступ фејсбук страници, у саопштењу напомињу да су у наредном периоду доступни путем њихове службене веб странице јусп-доњаградина.орг

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници, Твитер и Вконтакт налогу и придружите нам се на Телеграм каналу и Вибер заједници.

Редакција Српске Рамонде

One Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

%d bloggers like this: