Press "Enter" to skip to content

Кампф: СВИЈЕТ МОРА ДА ЧУЈЕ ЗА „ЖУТУ КУЋУ“

Амерички редитељ Пол Кампф, који ће по роману Веселина Џелетовића „Српско срце Јоханово“ снимати филм „Жетва“ о илегалној трговини органима и злогласној албанској „жутој кући“, изјавио је да је најстрашније што свијет не зна ништа о овом догађају и да је циљ да путем филма упозна патње и страдања српског народа


Кампф је рекао да га је одлука Филмског центра Србије да са 40 милиона динара подржи његов филм веома обрадовала, те да истовремено осјећа одговорност да не изневјери очекивања.

Он је нагласио да „Жетва“ није амерички филм о српским жртвама већ нешто много веће.

„За мене је најстрашније што свијет не зна ништа о овом догађају. Важно је да филм проговори са становишта једног аутсајдера, баш као што је и главни јунак, и да на тај начин упознамо људе са патњама и страдањима српског народа у `жутој кући`“, рекао је Кампф за „Вечерње новости“.

Он је нагласио да то што се тренутно разматра оптужница против предсједника самопроглашеног Косова Хашима Тачија за злочине против српских цивила, укључујући оне у „жутој кући“, додатно увећава актуелност његове филмске приче.

Кампф је најавио да долази у септембру и да ће тада почети озбиљан рад на филму.

Један оброк много наде

„Ако све буде текло према плану, идуће године у мају почињемо да снимамо `Жетву`“, рекао је Кампф.

Продуцент Драган Ивановић потврдио је да ће се у овом филму у мањој улози појавити познати амерички глумац Харви Кајтел, а да је писану сагласност дала и Маја Моргенштерн, позната по улози Богородице у спактаклу Мела Гибсона „Страдање Исусово“.

„Маја нам је рекла да је послије читања сценарија схватила да би свако одбијање улоге било прећутно саучествовање са људима који се баве тим страшним злочинима. Она сматра да свијет мора да чује ту причу“, рекао је Ивановић.

Он је додао да, што се домаћих глумаца тиче, Кампф жели да упозна њихов рад и да их види на сцени јер жели да изабере најбоље глумце, као и да ће главног јунака Јохана играти амерички глумац.

Пратите нас на Фејсбуку, ИнстаграмуТвитеру, Вконтакту, Телеграму и Виберу!

Извор: СРНА

One Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

%d bloggers like this: