Press "Enter" to skip to content

Косово и Метохија: ВИШЕ ОД 3.000 ЛИЦА ПОTПИСАЛО ДА СЕ УКИНЕ ЗАБРАНА УЛАСКА АРЛОВУ

Петицију о укидању забране уласка на Косово предсједнику Одбора за помоћ Србима на Космету из Бањалуке Милораду Арлову до сада је потписало више од 3.000 људи, а прикупљање потписа биће настављено до 8. јула


Потписивање петиције организовало је Удружење родитеља дјеце са посебним потребама „Подржи ме“ из Косовске Митровице, а њен предсједник Ивана Ракић рекла је Срни да је до сада на сјеверу Косова потписало више од 1.500 грађана.

„Уколико забрана остане на снази доводи се у питање наставак радова на изградњи Дневног центра `Подржи ме – 9. јануар` чију градњу финансирају грађани и институције Републике Српске преко Одбора на чијем је челу Арлов“, појаснила је Ракићева.

Директор Основне школе „Десанка Максимовић“ из Косовске Каменице Јадранка Васић изјавила је Срни да је више од 600 родитеља потписало петицију, као и да се то исто траје и у другим основним школама у Косовском поморављу.

Један оброк много наде

Потписивање петиције трајаће до сриједе, 8. јула, када ће захтјев за укидање забране уласка Милораду Арлову на Косово и Метохију бити предат надлежним косовским и међународним институцијама на Косову и Метохији.

Арлову је уочи Видовдана косовска полиција на административном прелазу Јариње, на путу Рашка-Лепосавић, забранила улазак уз образложење да може да угрози здравствену, националну и безбједносну ситуацију на Космету.

Пратите нас на Фејсбуку, ИнстаграмуТвитеру, Вконтакту, Телеграму и Виберу!

Извор: СРНА

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

%d bloggers like this: