Press "Enter" to skip to content

Мој комшија геноцидни агресор

Намјера власти Тузланског кантона (који се деценијама дичи наводном мултиетничношћу) да „поуче“ дјецу о томе да су Срби „опсједали Сарајево“, „вршили геноцид“ итд…једнако је убацивању цијанкалија у градски водовод


Пише: Ненад ТАДИЋ

Индоктринација бошњачких основаца описивањем Срба као „агресора“, „окупатора“ и „геноцидног народа“ завршни је циљ политичког Сарајева – након друштвеног консензуса о томе да су „Срби напали БиХ“, приступило се темељној идеји о Србима као страном тијелу и вјечном непријатељу Бошњака и Босне.

Намјера власти Тузланског кантона (који се деценијама дичи наводном мултиетничношћу) да „поуче“ дјецу о томе да су Срби „опсједали Сарајево“, „вршили геноцид“ итд…једнако је убацивању цијанкалија у градски водовод.

То је уџбеничка верификација одлука бошњачких политичких и вјерских мудраца, које годинама разглашавају и рекламирају сарајевски и федерални медији, а сада ће тим салвама историјских фалсификата да пуне главу малишана – потенцијалих будућих чланова „босанског блока“.

Ако у половини БиХ скоро три деценије милион Срба називају „агресорима“ и „геноцидним особама“ (а не постоји медиј у Федерацији БиХ који тако не извјештава) – онда је препарирање дјечије перцепције свијета да сусједе са којима треба да живе доживљавају као мрске непријатеље тек бетонирање ауто-пута у будући рат.

Наравно да у тим уџбеницима неће бити поменуто да су ти исти Срби у и око Сарајева 1945. године били ослободиоци и да су дејствовали са малтене истих положаја као и 1992. када су постали „агресори“ и „нападачи“.

Неће бити поменута ни „историјска ситница“ о томе да је над тим истим „агресорима“ у Другом свјетском рату извршен један од најтежих злочина геноцида у историји, јер су Срби, заједно са Јеврејима, Русима, Пољацима, Украјицима, Бјелорусима и другим Словенима били одређени за одстрел у нацистичкој визији свијета.

Мали Бошњаци у Тузланском кантону неће ни чути да су три од четири страдала малишана током усташке и нацистичке власти на данашњем подручју БиХ били српске националности.

Један оброк много наде

Неће нико обавијестити бошњачке основце, а федерална министарства образовања понајмање, да су њихови српски тада вршњаци деведесетих година прошлог вијека поново отјерани из пола Босне и Сарајева, а да су из избацили потомци оних који су исте заставе везивали 1992. као и 1941. године.

Индоктринирана дјеца су завршни каменчић у мозаику жељене БиХ коју је у својој „Исламској декларацији“ описао Алија Изетбеговић, политички лидер Муслимана из деведесетих година прошлог вијека. Све што је записано у том политичко-вјерском приручнику и данас је веома актуелно у политичким Сарајеву.

Од када су социјализам и „друга Тита“ замијенили Алијом и овим видом ислама, који је Изетбеговић старији продужавањем рата и одбијањем мировних планова увео у БиХ, велики дио Федерације БиХ са бошњачком већином живи концепт „темељног народа“, односно индоктринирану бајку о Бошњацима као „једином аутохтоном народу у Босни“.

Отуда је потребно ретуширати историјску слику у уклонити са ње „вишак“ – прво Хрвате (војне савезнике у два рата против Срба) из преосталог дијела Федерације БиХ, а онда и Републику Српску као брану за потискивања Срба из „једне и једине“ државе у којој су Бошњаци домаћини, а други тек „агресори“ или „гости“.

Индоктринација дјеце историјским фалсификатима и употреба радикалних и хушкачких фраза, које у старијем добу могу да их поведу у нове ратове, промишљен је и плански чин.

То је злочин против мира раван истом злочину „оца“ данашњег бошњачког друштва исламисте Алије Изетбеговића, који је у освит сукоба у БиХ објавио рат српским комшијама (којима је и сам, својом вољом, припадао прије тога).

„Жртвоваћу мир за суверену БиХ“, најавио је Изетбеговић тада у парламенту БиХ и сам себе „оцинкао“ за сва времена пред историјом као покретача ратних ужаса на овим просторима.

Како се другачије може назвати индоктринација дјеце у основној школи, којој ће наставници сваки дан „уливати“ у главу „истину“ по којој су људи са којима треба убудуће да живе заправо њихови највећи душмани?

Ово морбидно „улагање у будућност“, које промишљено ради бошњачка елита подједнако заступљена са политичког, друштвеног и вјерског спектра, дјелује против сваке могуће идеје БиХ са истом ефикасношћу са којом ће од сопственог потомства направити србомрсце.

Укратко, нико не ради више на подјели БиХ од бошњачке елите.

Под притиксом бошњачких „школских програма“ ентитетске границе лако би могле да постану линије фронта, а у сретнијој и бољој варијанти за све – границе независних држава.

Пратите нас на Фејсбуку, ИнстаграмуТвитеру, Вконтакту, Телеграму и Виберу!

Извор: СРНА

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

%d bloggers like this: