Press "Enter" to skip to content

Мрзите српство и даће вам се улоге у разнима серијама и филмовима

Већ деценијама је главни основ за успех у српској кинематографији, борба против српског национализма или како би то они још боље рекли суочавање са ружном прошлошћу


Пише: Драган ДЕСПОТОВИЋ

Већ деценијама је главни основ за успех у српској кинематографији, борба против српског национализма или како би то они још боље рекли суочавање са ружном прошлошћу.

Кад се помену овакве особе одмах ми падне на памет њих неколико из српске кинематографије који су спремни за мало новца да продају душу ђаволу. Док са друге стране не могу да се сетим ниједног Хрвата или „Бошњака“ који је спреман да пљује по свом народу као што ови српски несрећници чине, а могу и да замислим како би Хрвати или „Бошњаци“ реаговали на такве…

Но, елем ускоро ће у „Центру за културну деконтаминацију?“ бити представа „Сребреница кад ми убијени устанемо, Литургија“

На плакату за најаву представе се могу видети нека позната имена као што су Борис Миливојевић или Иван Јефтовић, који често глуме у великом броју серија и филмова који се сервирају грађанима Србије путем телевизија са националном фреквенцијом.

Мишљења сам да такви људи који не желе да се суоче са истином јер су са њом одавно на Ви већ желе наводно да се суоче са прошлошћу у којој су Срби једини кривци за све, требали да се у пословном животу суоче са пропашћу, а вјерујем да би тако прошли и у већини земаља милог им Запада.

Један оброк много наде

Не верујем да би имали прилику у Америци или било којој земљи Европске Уније да пљују по тим земљама и да као награду за то добијају улоге у филмовима и серијама које имају огромну популарност.

Но то се код нас дешава, можда смо ми као народ већ осуђени на пропаст, не изграђујући културу сјећања на свој жртве, не изграђују сјећање у младим генерацијама на славну српску историју, дозвољавајући да нам дјецу васпитавају ријалитији, да нам дјеца имају узоре у јалијашким глумцима који за порцију сарајевских ћевапа пљују по Србима и тако даље. То је на нама да се запитамо докле смо стигли и где идемо.

На овом плакату поред познатих глумаца запао ми је један већем броју људи непознат човјека који је и редитељ ове срамотне представе извесни Златко Паковић духовно чедо Борке Павићевић. Његова представа као и све што ради „Центар за културну (де)контаминацију“ има за циљ да целокупан српски народ још једном прогласи кривим, да нам препоручи колективни духовни харакири како би смо се ослободили наводне кривице. Но можда и најопасније је то што сада по угледу на наратив који деценијама долази из Сарајстана и Српску Православну Цркву увлаче у измишљени геноцид.

Srebrenica - Kad mi ubijeni ustanemo | Politika | DW | 11.07.2019
Фото: DW

Мени као вјернику најсветије Српске Православне Цркве, сама слика на којој се налази овај несрећни „човјек“ са крвавом мантијом изазива гађење, само не знам да ли се ово оптуживање и наметање кривице једној Цркви може третирати као говор мржње, као ширење вјерске и националне мржње према Србима и Православцима или не.

Али видљиво је да се у Србији не реагује на мржњу која се шири према Србима и Православцима и стално смо сведоци дискриминације, а и тога да особе које то чине стално добијају награде за то, као што рекох то је ваљда формула за успех не би ме чудило да овај дубоко несрећни „човјека“ сутра добије прилику да режира нешто за телевизије са националном фреквенцијом.

Како написати било какав текст о глумцима за порцију ћевапа у Сарајстану, а непоменути Мирјану Карановић мајку свих антисрпских глумаца која већ деценијама не препушта другима лаурета аутошовинистичке глумице, а која са друге стране има безброј улога у познатим „српским“ серијама и филмовима, питам се како, али онда долазим до одговора да је то зато што не желимо да се побунимо против тога.

Мирјана Карановић — Википедија
Фото: Википедија

Не могу изоставити и њено духовно чедо Милана Марића пропалог ЛДП-овац који је испливао ове године на површину учешћем у чини ми се пројекту „Меморијалног центра Поточари“, на шта је велики број Твитераша реаговао.

Милан Марић (глумац, 1990) — Википедија
Фото: Википедија

У том реговању твитераша била је једна идеја која ми се веома допала, а то је бојкот свих филмова и серија где глуме овакве особе.

Нећемо ми моћи тако лако да се решимо овавих особа, на жалост имаћемо ми у будућности још више духовне дјеце оваквих сподоба, али на нама је да бојкотујемо све пројекте у којима учествују овакви, то нам једино засигурно може помоћи да оваквих не буде огроман број и ван глумаца.

Пратите нас на Фејсбуку, ИнстаграмуТвитеру, Вконтакту, Телеграму и Виберу!

Српска Рамонда

One Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

%d bloggers like this: