Press "Enter" to skip to content

На српској кући у Ораховцу осванули претећи графити

© Фото : Спутњику уступила Канцеларија за Косово и Метохију

На кући расељеног Србина у општини Ораховац, у којој тренутно живи млади брачни пар Витошевић, данас је освануо графит са исписаном поруком која велича такозвану „велику Албанију“ и независност самопроглашеног, такозваног Косова


На овом објекту, који се налази преко пута вртића, у који иду деца, написана је порука на енглеском „Big Albania“, као и порука „Kosovo is Kosovo 17.02.2008“, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

„Овим опасним видом застрашивања и глорификовања једне творевине у којој нема места за Србе, нашем народу јужно од Ибра шаље се недвосмислена порука да на својим вековним огњиштима нису добродошли. Политика застрашивања, претњи, уцена, физичких напада, свакодневно је присутна у српским срединама на Косову и Метохији, а само од почетка године, за првих пет месеци, забележено је 55 различитих инцидената у којима су мете били Срби, њихова имовина, цркве, па чак и деца.

Један оброк много наде

То је реалност са којом мора да буде упозната и међународна јавност, јер је недопустиво да једна етничка заједница у својим домовима и на кућним праговима готово свакодневно буде изложена прогону, нападима и застрашивањима“, наведено је у саопштењу.

Из Канцеларије поручују да ће због овог, али и других инцидената, у директном разговору бити обавештени и посредници у дијалогу Мирослав Лајчак, као и специјални изасланик САД Метју Палмер, али и остали међународни представници на КиМ, чија је мисија, мандат и дужност да осигурају безбедност српског народа и миран суживот у покрајини.

Пратите нас на Фејсбуку, ИнстаграмуТвитеру, Вконтакту, Телеграму и Виберу!

Извор: Спутњик Србија

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

%d bloggers like this: