Press "Enter" to skip to content

Навијачи загребачког „Динама“ са усташким обележјима поново прете Србима у Хрватској

Навијачи загребачког Динама поново прете Србима у Хрватској, објавило је Српско народно веће. Они су упутили претње женама и деци усред Загреба, носећи усташка обележја


Наиме Српско народно вијеће објавило је на свом званичном Твитер налогу фотографију са непримереном поруком навијача Динама, познатијих као Бед блу бојси, који су синоћ у загребачкој Кустошијанској улици окачили транспарент у којем се помињу српске жене и деца.

Порука навијача је „Ј**ат ћемо српске жене и дјецу“, гдје је слово „У“ у рјечи „дјецу“ у облику усташког слова „У“.

Та група навијача носила је и заставе ХОС-а, паравојне формације из ратова деведесетих, која је баштинила усташку традицију.

Један оброк много наде

Аутор фотографије је загребачки фотограф Никола Шолић. На фотографији се види неколико навијача обучених у црно, који уз бакљаду држе транспарент на којем пише „Је**т ћемо српске жене и дјецу“ те две заставе ХОС-а уз напис „За дом спремни“. Такође, виде се и окачени шалови београдских фудбалских клубова Партизан и Црвена звезда, који су вероватно имали улогу одузетих трофеја.

Ово је само један у низу инцидената у режији Бед блу бојса. Из хрватског фудбалског шампиона, али и на страницама њихове навијачке групе нико се још није огласио као ни о једном овогодишњем испаду својих навијача.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници, Твитер и Вконтакт налогу и придружите нам се на Телеграм каналу и Вибер заједници.

Извор: Портал Срби.хр, Спутник

One Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

%d bloggers like this: