Press "Enter" to skip to content

Оптужени Адем Кострјевац изручен из САД

Службеници Граничне и Судске полиције БиХ су након изручења на територију БиХ лишили слободе Адема Кострјевца /59/ који се потражује због ратног злочина почињеног на подручју Зворника 1992. године, саопштено је из Тужилаштва БиХ


Против Кострјевца је Посебно одјељење за ратне злочине подигло оптужницу, након што је 2015. године откривен и лоциран у сарадњи са партнерским институцијама у САД, те испитан у својству осумњиченог.

Након подизања оптужнице, спроведен је поступак за његово изручење правосуђу БиХ.

Посебно одјељење за ратне злочине трага за оптуженим који се терети да је током 1992. године на подручју Зворника, у својству припадника такозване Армије БиХ, починио ратни злочин силовања и сексуалног злостављања жртве српске националности.

Наведено силовање и злостављање проузровало је губитак трудноће жртве, која је била у поодмаклој трудноћи, наведено је у саопштењу.

Један оброк много наде

Након изручења, покренуте су активности на одређивању притвора за оптуженог.

Tужилаштво БиХ изражава захвалност партнерским институцијама у САД, Министарству правде, на сарадњи и помоћи у борби против некажњености ратних злочина, као и партнерским полицијским агенцијама у БиХ, које су учествовале у активностима на изручењу овог оптуженог правосуђу БиХ.

У саопштењу се додаје да Tужилаштво БиХ трага за више десетина осумњичених за ратне злочине, за које постоје сазнања да се налазе у иностранству и интензивно се предузимају активности за њихов проналазак и изручење правосуђу БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници, Твитер и Вконтакт налогу и придружите нам се на Телеграм каналу и Вибер заједници.

Извор: СРНА

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

%d bloggers like this: