Press "Enter" to skip to content

САУЧЕШЋЕ ПОВОДОМ СМРТИ МИТРОПОЛИТА АМФИЛОХИЈА

Удружење „Српска Рамонда“ изразило је жаљење због упокојења митрополита црногорско-приморског Амфилохија веома поштоване личности у цјелокупном српском народу, који је на тлу Црне Горе обновио светиња колико није обновљено и изграђено од Немањића


Из Удружења су навели да је блаженопочивши митрополит Амфилохије као егзарх свештеног трона пећкога дисао косовским завјетом, као што су то чинили и његови предходници на трону црногорских митрополита.

„Он је духовно умрлу и брозомором затровану Црну Гору Васкрсао у последњих тридесет година, а тријумф тог Васкрсења Црне Горе могли смо да видимо у величанственим литијама које су трајале неколико месеци. Поред обнављања душа православних вјерника, обновио је и огроман број светиња, а толико светиња није обновљено и изграђено на тлу Црне Горе од Немањића“, навели су из Удружења „Српска Рамонда“.

Један оброк много наде

Напомињу да је митрополит Амфилохије храбро носио крст и страдање које му је Господ одредио и увијек је био уз свој народ.

„Никада не можемо заборавити слике митрополита док прикупља и сахрањује мошти косовских новомученика и оне су само још један показатељ какав је био“, напоменуто је из Удружења „Српска Рамонда“ које је због упокојења митрополита изразило саучешће свим архијерејима, свештеном и монашком клиру и вјерницима најсветије Српске православне цркве.

Пратите нас на Фејсбуку, ИнстаграмуТвитеру, Вконтакту, Телеграму и Виберу!

Извор: СРНА

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

%d bloggers like this: