Press "Enter" to skip to content

Савчић: ОДГОВОРНИ ЗА ЗЛОЧИНЕ МОРАЈУ БИТИ ПРОЦЕСУИРАНИ

Предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић изјавио је данас у Братунцу да мора бити процесуиран свако ко је одговоран за и само једну жртву која се догодила на простору Подриња, јер се ризикује да се понови оно што је било у прошлости.


Савчић је истакао да без утврђивања истине и санкција за све одговорне нема мира јер се ризикује да се понови оно што је било у ближој и даљој прошлости.

„Ми шаљемо јасну поруку мира, желимо мир, али смо јасни и опредијељени да ћемо одлучно бранити оно што је крвљу створено“, закључио је Савчић.

Један оброк много наде

Према његовим ријечима, прошао је период када је Дрина била мутна и крвава и дошло је вријеме да она буде природно чиста, бистра и лијепа, а да би таква била мора се доказати истина за све оно што догађало на том подручју у вријеме посљедњег одбрамбено-отаџбинског рата.

На гробљу у Братунцу данас је служен парастос за 3.265 Срба из средњег Подриња страдалих од муслиманских снага у протеклом рату, међу којима су и они убијени на Петровдан прије 28 година у селима око Сребренице и Братунца.

Пратите нас на Фејсбуку, ИнстаграмуТвитеру, Вконтакту, Телеграму и Виберу!

Извор: СРНА

One Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

%d bloggers like this: