Press "Enter" to skip to content

Служен парастос за погинуле борце у Луговима

У мјесној заједници Лугови у општини Шамац служен је парастос за 24 погинула борца Војске Републике Српске и шест цивила из Срница и других мјеста широм БиХ чије породице су насељене у овом крају


Након парастоса, који је служен код спомен-плоче постављене на Цркви Светог Сисоја, положени су вијенци и прислужене свијеће.

Начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић рекао је да се данашњим скупом одаје поштовање свим погинулим јунацима који су живот дали за одбрану Републике Српске.

Један оброк много наде

„Данас се сјећамо и породица које су иза њих остале. Обавеза и задатак Општинске управе јесте да помаже породицама погинулих бораца и ратних војних инвалида и та подршка неће изостати ни у наредном периоду“, нагласио је Милићевић.

У Луговима данас живи 600 становника расељених из Срница код Градачца и других мјеста широм БиХ, од којих је скоро стотину дјеце, а Спомен-плоча погинулима постављена је 2014. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници, Твитер и Вконтакт налогу и придружите нам се на Телеграм каналу и Вибер заједници.

Извор: СРНА

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

%d bloggers like this: