Press "Enter" to skip to content

СЛУЖЕН ПАРАСTОС ЗА ПОГИНУЛЕ ПОЛИЦАЈЦЕ

Служењем парастоса и полагањем вијенаца обиљежено је 28 година од погибије мркоњићких полицајаца


МРКОЊИЋ ГРАД, 12. ЈУНА – Полагањем вијенаца, служењем парастоса и прислуживањем свијећа у згради Полицијске управе у Мркоњић Граду данас је обиљежено 28 година од погибије мркоњићких полицајца у Шебезима код Лисковице.

Начелник Полицијске управе Мркоњић Град Милан Милекић рекао је да на овај начин одају почаст припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске који су прије 28 година своје животе дали за одбрану Републике и слободу у којој се данас живи.

„Њихов лик и дјело никада неће и не смију бити заборављени и они ће да живе у нама док год живе сјећања на њих. Вјечна им слава и хвала“, рекао је Милекић новинарима.

Ђорђе Коњевић /81/, који је изгубио сина Радована, прича да и данас осјећа само тугу и жалост, те да није у реду што за те злочине још нико није одговарао.

Један оброк много наде

Хрватске паравојне формације и муслиманске „Зелене беретке“ из Јајца су из засједе 13. јуна 1992. године у Шебезима код Лисковице убиле 22 полицајаца из Мркоњић Града, од којих се двојица воде као нестали.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници, Твитер и Вконтакт налогу и придружите нам се на Телеграм каналу и Вибер заједници.

Извор: СРНА- Новинска агенција Републике Српске

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

%d bloggers like this: