Press "Enter" to skip to content

Три деценије Српске (видео)

фото: скриншот/јутјуб/тв храм

Република Српска ове године обележава 30 година свог постојања


Борба за опстанак српског народа западно од реке Дрине, а самим тим и одбрану свих делова српског националног корпуса, настала је из тежње да се не понови стравично страдање и геноцид из периода Другог светског рата.

Упркос политици диктираног заборава, пригушено лично и породично сећање, као и борба Српске Православне Цркве, против тог истог заборава, помогла је да се не понове Јасеновац, Јадовно, Пребиловци, Корита, Ливно…

Један оброк много наде

Прецизније размере таквих злочина су спречене, али се континуирана тежња за српским уништењем, манифестовала у логорима од Лоре, Силоса, Дретеља до сарајевских казамата.

фото: скриншот/јутјуб/тв храм

Ове године Република Српска обележава 30 година свог постојања, екипа Телевизије Храм боравећи у Бањалуци разговарала је са историчарима проф. др Гораном Латиновићем и Предрагом Лозом о историјату и значају Републике Српске, њеним искушењима и оним што је њена будућност и будућност српског народа у целини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници, Твитер и Вконтакт налогу и придружите нам се на Телеграм каналу и Вибер заједници.

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

%d bloggers like this: