Press "Enter" to skip to content

У сриједу у Сремској Митровици прва клапа филма о пробоју коридора

Прва клапа филма о пробоју коридора биће снимљена у сриједу, 24. јуна, у Сремској Митровици, a снимање ће трајати до 19. јула на различитим локацијама, рекла је Срни режисер овог филма Слађана Зарић


Према њеним ријечима, снимаће се, између осталог, у напуштеној касарни у Руми, војном полигону у Сремској Митровици, војном полигону Пасуљанске ливаде и напуштеном селу Лаудановац, крај Вршца.

„Завршила сам интервјуе у Бањалуци и Београду, тако да се на основу свједочења људи који су учествовали у операцији `Коридор` сада ради драматизација тих догађаја. Све сцене које се буду радиле, како са глумцима, тако и са војницима Србије, биће засноване на истинитом догађају, односно свједочењу људи који су били актери те приче“, рекла је Зарићева.

Она је додала да ће у филму играти глумци из Бањалуке Александар Стојковић Пикси, Љубиша Савановић, а из Србије Вук Костић, Мира Ђурковић и многи други.

„Пошто је ријеч о копродукцији Министарства одбране Србије, РТС-а и РТРС-а, логистичку подршку дају јединице Војске Србије и имаћемо реконструкције битака уз употребу наоружања – тенкова, минобацача“, навела је Зарићева.

Зарићева је навела да ће филм, највјероватније, бити преведен на енглески, руски, те још неке језике.

Један оброк много наде

Према њеним ријечима, планирано је да филм буде завршен до краја године, а премијерно приказан 9. јануара наредне године, на Дан Републике Српске.

Војна операција „Коридор 92“ трајала је од 14. до 28. јуна на подручју Посавине и омогућила је спајање западних дијелова Републике Српске и Републике Српске Крајине, у којима је тада живјело око 1,5 милиона становника са осталим дијеловима Српске и Србијом.

Овом акцијом, чији је директан повод смрт 12 беба у бањалучком породилишту усљед недостатка кисеоника, окончана је 42 дана дуга копнено-ваздушна блокада западног дијела Републике Српске и Републике Српске Крајине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници, Твитер и Вконтакт налогу и придружите нам се на Телеграм каналу и Вибер заједници.

Извор: СРНА

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

%d bloggers like this: