Press "Enter" to skip to content

Удружење Српска Рамонда: Саопштење поводом годишњице убиства српске деце на реци Бистрици

У четвртак 13. августа 2020. године навршава се 17 година од убиства Пантелије Дакића (12) и Ивана Јововића (19) на реци Бистрици код Гораждевца


У том нерасветљеном злочину, једном од четири највећа злочина над Србима након завршетка НАТО агресије односно од 1999. године и доласка међународне мисије у јужну српску покрајину Косово и Метохију, тешко су рањени Богдан Букумирић (14), Марко Богићевић (12), Драгана Србљак (13) и Ђорђе Угреновић (20).

Након убиства српске деце стигле су осуде од домаћих и међународних званичника, а због овог страшног злочина одржана је и седница Савет безбедности УН-а. Након злочина у истрази која је вршена саслушано је 75 сведока и претресено 100 кућа, али без конкретних резултата.

Убице српске деце, и поред награде од милион евра и обећања представника Унмика да ће, како су тада рекли, „преврнути сваки камен да их нађу“, још увек нису познате, а за злочин над недужном децом још увек нико није одговарао.

„Тужилац Канцеларије специјалног тужилаштва Косова“ затворио је 2010. године овај случај због тога што, како је тада саопштено из Еулекса, истрага полиције није довела ни до каквих резултата или могућих осумњичених, али ће га наводно поново отворити уколико се појаве нове информације.

Овим путем позивамо оне који су на власти у Србију, али и мећународну заједницу да искористе све могућности које имају, како би се коначно пронашли злочинци који су убили српску децу.

Надамо се да ово неће остати још један у низу злочина без казне над српским народом на простору бивше Југославије, али смо истовремено и скептични јер колико видимо само нема правде за српске жртве.

У Ваљеву 12. августа 2020. године

Удружење Српска Рамонда

Пратите нас на Фејсбуку, ИнстаграмуТвитеру, Вконтакту, Телеграму и Виберу!

Један оброк много наде

One Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

%d bloggers like this: