Press "Enter" to skip to content

Удружење Српска Рамонда: Саучешће поводом смрти Митрополита Амфилохија

Вечан ти спомен, достојни блаженства и незаборавни Митрополите Амфилохије!


Са огромном тугом примили смо вјест да се у Господу представио Његово Високопреосвештенство архиепископ цетињски, митрополит црногорско-приморски, зетско-брдски и скендеријски и егзарх свештеног трона пећкога господин Амфилохије. Удружење Српска Рамонда изражава саучешће свим архијерејима, свештеном и монашком клиру и вјерницима најсветије Српске Православне Цркве.

Блаженопочивши Митрополит Амфилохије био је веома поштована личност у целокупном српском народу, који је као егзарх свештеног трона пећкога дисао косовским завјетом, као што су то чинили и његови предходници на трону црногорских митрополита.

Он је духовно умрлу и брозомором затровану Црну Гору Васкрсао у последњих тридесет година, а тријумф тог Васкрсења Црне Горе могли смо да видимо у величанственим литијама које су трајале неколико месеци.

Поред обнављања душа православних вјерника, Митрополит је обновио и огроман број светиња, а толико светиња није обновљено и изграђено на тлу Црне Горе од Немањића.

Храбро је носио крст и страдање које му је Господ одредио и увек је био уз свој народ. Никада не можемо заборавити слике Митрополита док прикупља и сахрањује мошти косовских новомученика и оне су само још један показатељ какав је био Митрополит Амфилохије.

Као што се у опелу каже: „Блажен је пут којим данас идеш душо, јер ти је спремљено место покоја“, а нашем Митрополиту је припремљено достојно мјесто у Небеској Србији уз највеће синове и кћери нашега народа.

Вечан ти спомен, достојни блаженства и незаборавни Митрополите Амфилохије!

У Ваљеву, на празник Светога апостола Луке и Светог Петра Цетињкога 31. октобра 2020. године

Удружење Српска Рамонда

Пратите нас на Фејсбуку, ИнстаграмуТвитеру, Вконтакту, Телеграму и Виберу!

Један оброк много наде

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

%d bloggers like this: