Press "Enter" to skip to content

Зашто народ у Црној Гори не прихвата заставу, химну и НАТО

Значи, демократија је за вас важећа само када вам нешто одговара


Знам да је узалуд али, нека стоји.
Питате се зашто пола Црне Горе не осјећа заставу као своју?
Питате се зашто више од пола Црне Горе не осјећа химну као своју?
Питате се зашто НАТО не наилази на прихват од стране нормалних Црногораца?

Зато што нас о идентитетским својствима нико ништа није питао.
Зато што је референдум есенција демократије (иако то у ЦГ није баш био случај, али другог облика немамо) а по овим најважнијим питањима је одлуке доносила Влада, иако је устав обавезивао да консултује оне чији је идентитет у питању.

Један оброк много наде

Застава:

Промјена државних симбола мора бити верификована народном вољом.

У те симболе спада Застава, химна грб, члан 4:

Државни симболи

Црна Гора има грб, заставу и химну.

Члан 4

Грб Црне Горе је златни двоглави орао са лавом на прсима.

Застава Црне Горе је црвене боје са грбом на средини и златним обрубом. Химна Црне Горе је „Ој свијетла мајска зоро“.

По Уставу, то је питање које се потврдјује референдумом (у Уставу пише који чланови морају бити потврђени референдумом) :

Устав Црне Горе

Потврда на референдуму

Члан 157

Промјена чланова 1, 2, 3, 4, 12, 13, 15, 45 и 157 коначна је ако се на државном референдуму за промјену изјасни најмање три петине свих бирача.

Насупрот томе, они уводе заставу као паралелно решење на сједници Владе 2004-те, ударајући тиме камен темељац будућим подјелама. Зашто не референдум? Знали су који би био одговор па су се сакрили у агит пропу сепаратистичког таласа.

Химна, исти члан, иста обавеза.

Убацивањем стихова усташког издајника Секуле Дрљевића, ударили су шамар свима који су се још сјећали о каквом се издајнику ради , који је Црну Гору поклонио прво Италијанима, па је хтио да је поклони Њемцима и Хрватима, а све под паском „црногорства“

Његов Јудизам за шаку сребрњака и слављење Павелића и Хитлера не морам да доказујем. Пише он то сам. Извод из његове књиге „Балкански ратови“:

Др Анте Павелић, вођа Хрватске странке права, већ 7. јануара основао је у Загребу, разумије се тајно, Усташки покрет са задатком да се револуционарним средствима избори за хрватску државну слободу. Диктатор је наговијестио борбу „свим средствима“. Др Павелић ју је прихватио и напустио Југославију. Било му је јасно, да се нема чему надати од чувара европског поретка, створеног версајским диктатом и његовим додацима, те је судбину хрватског народа везао за силе, које су биле против тог поретка.

Ми остали политичари Сељачко-демократске коалиције остали смо у земљи, да спремношћу на жртве одржавамо вјеру народа у слободу.

Након свог снажног Српства у Загребу, промијенио је страну па је и био у Хрватској странци. Чак су га и Хрвати презирали и користили само као пиона, јер је то био, Јуда за шаку новаца, издајник.

НАТО?

Устав каже да та одлука мора бити потврђена референдумом:

Однос са другим државама и међународним организацијама

Члан 15

Црна Гора, на принципима и правилима међународног права, сарађује и развија пријатељске односе са другим државама, регионалним и међународним организацијама.

Црна Гора може ступати у међународне организације.

Скупштина одлучује о начину приступања Европској Унији.

Црна Гора не може ступити у савез са другом државом којим губи независност и пуни међународни субјективитет.

Опет нас нико ништа није питао, јер су знали да би одговор био не. Чак је и одлука о језику спорна, са ове тачке гледишта јер и то спада у референдумска питања.

Онда ми се појавите „патриоте“ којима је патриотизам оно за шта сте ви, при томе не знајући ништа о томе како се дошло до тога и са колико је сирове силе, без питања ова власт доносила одлуке, упркос свим истраживањима која су говорила да је већина против решења која су никог не питајући, донијели на Скупштинама и Сједницама Владе

Данас видимо за 21.05 Албанске заставе поред црногорских, уз повике „Fucking Shqipnia man“ коју сретно узвикује Албанац.

Вама, демократама, грађанистима ништа од овог не смета, али вам смета Николина тробојка, као и обична тробојка које су и „Законом о државним симболима“ заштићене те не могу бити предмет забране и прогона.

Закон о државним симболима и Дану државности Црне Горе

V​​ ИСТОРИЈСКИ СИМБОЛИ

Члан 28

Државни и војни симболи Књажевине Црне Горе и Краљевине Црне Горе, симболи Народне Републике Црне Горе и Социјалистичке​​ Републике Црне Горе и симболи Републике Црне Горе утврђени Законом о Грбу и Застави Републике Црне Горе („Службени лист РЦГ“, број 56/93) уживају заштиту, као и државни симболи утврђени овим законом.

Али опет, то право себи дају.
Опет, ми немамо право гласа. Значи, демократија је за вас важећа само када вам нешто одговара.
Не иде то тако моји дукљани.

Устав Црне Горе ; Закон о државним симболима и Дану државности Црне Горе

Пише: Ћ. М.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници, Твитер и Вконтакт налогу и придружите нам се на Телеграм каналу и Вибер заједници.

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

%d bloggers like this: