Press "Enter" to skip to content

Зоран Радмиловић, краљ импровизације

Велики српски глумац Зоран Радмиловић (1933-1985), непревазиђени мајстор импровизације, умро је на данашњи дан 1985. године.


Пратите нас на друштвеним мрежама:

Глумачку каријеру почео је као студент 1960. године у Београдском драмском позоришту, а 1964. прешао је у Атеље 212.

Легенда за живота, упамћен је по низу бриљантних улога, попут Краља Ибија, Радована Трећег, Тригорина у Чеховљевом “Галебу” и Лазе Костића у “Санта Марија дела Салуте”. Играо је у многим филмовима и телевизијским серијама.

На филму је дебитовао 1962. године и играо у низу остварења: “Чудна девојка”, “Глинени голуб”, “Рам за слику моје драге”, “Поглед у ноћ”, “Павиљон шест”, “Срећна породица”…

У “Радовану Трећем” је посљедњи пут играо 9. јуна 1985. године већ озбиљно болестан. Само три дана касније пребачен је у болницу из које се није вратио.

Преминуо је 21. јула 1985. у 53. години на Првој хируршкој клиници у Београду. Кремиран је, а његова урна се налази у Алеји заслужних грађана на београдском Новом гробљу.

Зоран Радмиловић међу српским глумцима важи за “краља импровизације” који је публику држао “под контролом” од почетка до краја представа.

Извор: СРНА

Прочитајте још:


Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове Удружења “Српска Рамонда”. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без претходног упозорења.

More from ЧланциMore posts in Чланци »

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Mission News Theme by Compete Themes.